‘’ Başarı; kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.

Bu yazım blogdan ziyade bireysel bir makale…

Öncelikle bir yıl öncesinde mezun olduğum Fırat Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ne, bir yıl sonrasında ‘’Başarılı Genç Girişimci’’ olarak davet edilmek onur vericiydi. Bu nazik davetinden dolayı çok değerli hocam Sn. Dr. Ayşe Esra Peker’e teşekkürlerimi sunuyorum.

Kısaca başarıdan bahsetmek istiyorum sizlere;

Başarının tanımını resmi cümlelere sığdıramayız aslında… Duygudur başarı, histir, mutluluktur, belkide ilk adımdır daha iyilerine… Çıkmış olduğum bu yolda bir yılı geride bırakmış olmanın mutluluğu bu. Yeniliklerle dolu bir 2018. 

Neler mi değişti bir yılda? Çok şey aslında; En önemlisi ‘’hayat!’’ Tayfun Topaloğlu’nun güzel bir sözünü hatırlatmak istiyorum sizlere; ‘’Beklersen, sadece sana geleni alırsın; ama eğer gidersen, istediğin her şeyi.’’ Ve bu söz üzerine pes etmeden, durmadan, yılmadan, güçlü, bir o kadarda sağlam adımlarla ilerleyerek hayatımın başarıyla değiştiğini görmek…

Bir yıl sonunda meyvesini almak ağacın! Kulağa bile hoş geliyor açıkcası… Ben meyvesini almaya başladım, kökünü tırnaklarımla kazıdığım ağacın!

Bu başarının sırrı;

  • Kendinize inanmak…
  • Sevdiğiniz işi yapmak…
  • Ve son olarak yılmadan ilerlemek…

Asıl soru benim için başarı nedir olmalı?

Sahi senin için başarı ne?